Nem mindennapi leánykérésnek lehettek azok tanúi, akik szerda este a makói Hagymatikum előtt sétáltak. Egy fiatalember azon ténykedett egy kis társasággal, hogy fehér mécsesekből kirakjanak egy, a férfiemberek számára nem is olyan egyszerűen kimondható mondatot: Hozzám jössz feleségül? A szavak köré pedig piros színű gyertyácskákból szíveket formáltak.

– Amikor Józsi nem akart semmit elárulni, be kellett csuknom a szemem és megfogtam a kezem, akkor már sejtettem, hogy valami készül – mondta nevetve Simon Blanka. A 24 esztendős gyógytornászt Fodor József csalta el a fürdő elé, hogy valami nagyon fontosat közöljön vele.

– Az ötlet nem teljesen az enyém, ugyanis a hugoméknál ez már szinte bevett szokás, hogy a baráti társaságban így köszöntik egymás név- vagy születésnapon – vallotta be az újdonsült vőlegény. Október 22-én volt annak az évfordulója, hogy hét esztendeje megismerkedtek egymással a fiatalok.

József hetekig készült a meglepetésre. A kis mécsesek köré – a szél nehogy elfújja a lángot – kis papírcsíkokat ragaszgatott. A fehérből 200, a pirosból pedig 80 darab tartalék is készült. – Kapkodni kellett, mert egy-egy mécses maxium két óráig világít – folytatta a fiatalember. Segítsége is akadt, huga és öccse, valamint kolléganője, illetve párjának munkatársa és aki az egyik legfontosabb, leendő anyósa személyében.

Blanka igent mondott. A pár már készül a közös otthon kialakítására is, hiszen már épül a közös fészkük.

Munkatársunktól. K.