Csütörtökön Cseri Tamás önkormányzati képviselő járta Hódtó lakásait. A lakosok örömmel fogadták az önkormányzat karácsonyi ajándékát. Ennek az akciónak már több éves hagyománya van a településen. Idén közel 6000 háztartáshoz juttatják el ilyen formában az utalványokat, így a képviselő elmondta, hogy nem lehetne ilyen rövid idő alatt nekik személyesen végigjárni a lakásokat, így segítőik is becsöngethetnek. A kiosztandó utalványok összértéke 29 millió 330 ezer forint.

Több lakáson keresztül kísértük a képviselőt kedves feladatában, azonban többen nem szerették volna arcukat, nevüket adni a nyilatkozathoz, így az általános tapasztalatot tudjuk összefoglalni. Nagyon örülnek az idősek ennek az ajándéknak, jól jön nekik így az ünnepek előtt, az alacsony nyugdíj mellett ez nagy segítség.

Egy átvételi elismervény aláírása szükséges egyedül az utalványhoz jutáshoz. Cseri Tamás úgy fogalmazott, hogy ő úgy tudja, az utalványt bármire le lehet vásárolni, tehát nem csak élelmiszerre. Pócsik Györgyné Varga Ibolya Anna például elárulta, hogy ő ajándékot szeretne belőle vásárolni. „A családomra fogom fordítani. Nagy családom van, 16 unokám” – mesélte örömmel Ibolya néni. Hálás volt és köszönte, hogy gondoltak rá ilyen formában is.

Cseri Tamás azt mondta, hogy még ezen a héten megérkezhet minden érintett háztartásba az utalvány. Ha valakit nem találnak otthon, akkor hagynak egy értesítőt, és azzal át tudják venni a Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Irodában. De például Cseri Tamás úgy csinálja, hogy az értesítőn rajta van a telefonszáma is, amit felhívhatnak, és akkor újra elmegy egy egyezetett időpontban. „Nagyon fontos, hogy aki esetleg nem volt otthon, nem találta meg az értesítőt, tehát valamilyen problémája van, de jogosult, annak sem veszik el az utalványa. Januárban a Lakosságszolgálati Irodán átvehetik azt” – hangsúlyozta ki a képviselő. Az értesítő hátoldalán van egy meghatalmazás is, így nem az idős embernek kell befáradnia érte, hiszen bárkinek adhat meghatalmazást erre.

 

G.