Szigeti Ferencné Farkas Rózsa Rozália nem is sejtette, vajon miért viszik vasárnap a faluházba. Szépen terített asztal, rengeteg étel és ital, s ami a legfontosabb, szinte az egész családja várta Rozika nénit. Az idős asszony 1925. december 3-án született, s a 90. születésnapi ünnepségét szervezte meg közösen a rokonság, valamint az apátfalvi önkormányzat.

Szekeres Ferenc polgármester egy hatalmas csokor rózsával, Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester pedig ajándékkosárral kedveskedett Rozika néninek. A születésnaposnak ezen kívül átadták Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő oklevelét is. – Nem is tudom, mint mondjak, annyira meghatódtam – küzdött az öröm könnyeivel Rozika néni, mikor sorra érkeztek hozzá a családtagjai, hogy felköszöntsék.

Rozika néni tősgyökeres apátfalvi, a községben született, s mind a mai napig ott is él. – Gyermekként a szüleimmel egy, a faluhoz közeli tanyán laktunk, ahol gazdálkodásból kerestük meg a kenyérre valót – mesélt a múltról a néni. Dolgozott a helyi termelőszövetkezetnél, valamint az ÁFÉSZ-nél is. Több mint húsz esztendeje onnan ment nyugdíjba.

– Alig múltam 17, mikor megismerkedtem a leendő férjemmel, 1942-ben házasodtunk össze, sajnos a párom 1993-ban elhunyt, azóta özvegy vagyok – folytatta Rozika néni, kinek két gyermeke, négy unokája és öt dédunokája van. Közelében lakik Ica lánya, aki főz, mos és takarít édesanyjának. A néni jó egészségnek örvend, sokat olvas, tévézik, a politikától a szórakoztató műsorig minden érdekli. Napjait kedvenc macskája, Kati színesíti meg, a jószág állandóan vele van.

Munkatársunktól. K.