A Makó Budo Klubbot 1989-ben alapították. Az egyesület 2009 óta látványos gálával búcsúztatja az évet. Vasárnap a Hagymaház nagytermében adtak számot mind a hat szakosztály képviselői az eddig tanultakról. – Mintaértékű klubról beszélünk, nem csupán a város életében játszik fontos szerepet az egyesület, hanem a sikereinek köszönhetően egyre szélesebb körben ismerik meg a nevét – emelte ki Czirbus Gábor. Az alpolgármester hozzátette: azt sem szabad elfeledni, hogy olyan egymástól eltérő sportágak, mint az aikido vagy az aerobik, jól megfér egymás mellett a Makó Budo Klub égisze alatt.

– Kilenc esztendeje aikidózom – árulta el a most 14 éves Fritsch Zsófia. A József Attila gimnázium diákja édesapja biztatására próbálta ki ezt az önvédelmi sportot. – Ovis korom óta ezt csinálom, nem is gondolok arra, hogy más sportágra váltsak – folytatta Zsófia. A makói lány már a fekete öv kapujában van, jelenleg barna öves. – Az aikido elsősorban a lelki békét szolgálja, valamint számomra az is sokat jelent, hogy egy kiváló közösség tagja lehetek – tette hozzá Zsófi.

– Elsős koromban mentem le először az aikido edzésre – vette át a szót Oláh Balázs. A 14 esztendős fiú azt is elárulta, azért választotta ezt a sportot, mert az osztályban volt néhány srác, akik félelmet keltettek a többiekben, így benne is, ezért meg akarta magát védeni. – Most már nem kell tartanom tőlük, mert kék öves vagyok, ami haladó kategória – mondta mosolyogva Balázs.

A gálán négy klubtag, Hustiák Zsolt, Hustiák Regina, Muntyán Gábor és Szabó Antal díszoklevelet kapott az idei munkájuk alapján. Az elismeréseket dr. Keczer Tamás, az Országos Testnevelési és Sporthivatal nyugalmazott elnökhelyettese, Márton Imre, a Makó Budo Klub elnöke és Czirbus Gábor alpolgármester adta át.

Munkatársunktól. K.