A verseny egy olyan válogató, amiből évente 5-6 van, és az itt élen járók kvalifikálhatták magukat az európa és világbajnokságokra. Az ezen alkalmak alatt legtöbb pontot megszerző négy fiatalt utaztatja a szövetség ezekre a kiemelkedő versenyekre.  A kadett és junior korosztály a 16-20 éves fiatalokat érinti, szombati napon a kadettek versenyeztek két fegyvernemben.

A verseny országos érdekeltségű, jelen voltak a legjobb utánpótlás nevelő budapesti klubbok: a Törekvés és a Honvéd, valamint az MTK is.

Magyary Ágnes vívóedző kifejtette, hogy óriási dolognak tartja, hogy egy ilyen rangos versenynek Vásárhely adhat otthont. Az új komplexumot imádják a gyerekek, és szerencsére egyre többen érdeklődnek a vívás iránt is. Továbbra is szeretnék bővíteni a létszámot, így várnak mindenkit, akinek megtetszik ez a sport.

Terveznek még egy Karácsony Kupát decemberben, ami meghívásos alapon működne, tehát nem lenne tétje a versenynek. Ami viszont még komoly felkészülést igényel, az a felnőtt Magyar Bajnokság december közepén, tehát van mozgolódás a vívók háza táján.

A Csomorkány SE színeiben négy gyermek indult a szombati napon: Miskolczi Tamás, Makó András, Tóth Gergő és Vass Benedek.

Eredmények hamarosan!

Képekért kattintson a galériára.

sk