Új városvezetés, új szokások, amelyek talán tradícióvá válnak. Tavaly már egy egészen más hangulatú adventi készülődés várta a makóiakat, amit idén is folytatnak, illetve kibővítenek. Az első adventi gyertya meggyújtásakor az elmúlt vasárnap ezt nagyon sokan megtapasztalhatták: soha ennyien nem gyűltek még össze a város főterén, hogy megcsodálják a tüzes produkciót. Látványban nem volt hiány, de gondoltak a kicsikre is: kézműveskedés, állatsimogató, zene. A karácsony közeledtével pedig egyre felfokozottabb lesz a hangulat: minden héten más-más, Makóhoz kötődő személy mondja el gondolatait az ünnepről, és emellé rengeteg program is társul.

Weszelyné Véghseő Henriett Mária képviselő fontosnak tartja, hogy a lakosok igényeihez igazítsák a programokat, napi kapcsolatban vannak a választópolgárokkal, így hatékonyabb tud lenni a kommunikáció. A szervezésben, lebonyolításban pedig kiemelt szerepet játszik a hagymaház, az ő képviseletükben stúdiónk vendége volt Zsámboki Erika ügyvezető igazgató.

A programcunami során kiemelt helyet foglalnak el a gyerekek, az idősek, nekik külön kedveskednek. Illetve a hátrányos helyzetű gyerekekre még külön is gondoltak, akik számára adományozhatnak is: a számlaszámot az önkormányzaton és a Hagymaháznál is elkérhetik. Tavalyi évben először adományozott az önkormányzat a 70 éven felülieknek 5000 forintos utalványt, amelyet ebben az esztendőben is folytatnak, valamint a legkisebbekre is gondoltak: nekik bébikötvényt juttatnak e.

A műsor folyamán igazi karácsonyi hangulat kerekedett: a hallgatók és a vendégek egyaránt megosztották velünk, hogyan készülődnek az ünnepekre.

ÉR.