Viszonylag könnyű mérkőzésre számíthattak a vásárhelyiek, ugyanakkor a vendégek nem feltartott kézzel érkeztek és meglehetősen nehéz ellenfélnek bizonyultak. Ez leginkább az első félidőben volt igaz, ahol a védekezés egyik csapatnak sem volt az erőssége, gólváltást láthatott a közönség, 5 perc játék után 4-4 állt az eredményjelzőn.

A hazaiak edzője időkéréssel próbált belenyúlni a játékba, ami arra volt jó, hogy a félidőre 20-18 arányban a HLKC vonulhasson előnnyel az öltözőbe.

A második játékrészben összeszedettebb játékot mutatott a HLKC. A zavaró védekezés működött, a támadásban pedig Tószegi, Becsei, Kónya és Sebők is szép játékot mutatott. 40 perc játék után már megnyugtatóbbnak nevezhető 4 gólos előnye volt a hazaiaknak. A gyomaendrődiek igyekeztek nem leszakadni, de ahogy telt az idő, úgy egyre kevésbé bírták tartani a tempót a hazaiakkal, elfáradtak.

A HLKC így nem adta a két pontot, újabb győzelmével pedig a második helyre kúszott fel a csapat, ezzel pedig az is biztos, hogy a téli szünetet is itt töltik Gaál Adrienn tanítványai. Habár egy mérkőzés még hátra van a héten, a Szeghalom ellen idegenben.

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság – 10. forduló
2015.11.28., Balogh Imsi Spcs.- 250 néző
Hódmezővásárhelyi LKC – Gyomaendrődi Liget Fürdő NKSE 37-29 (20-18)
Jv
: Major Gábor, Takács Tibor
Versenybíró: Dr. Serfőző Zsolt
HLKC: Kothencz – Sajtos 1, TÓSZEGI 7, SEBŐK 4, Sebestény 3, KÓNYA 6, BECSEI 6, Cs: Komáromi (k), Németh 2, Kránitz 1, Földesi, Blaskovics, Klemm 7 (7), Kecskeméti, Szőke, Kandó
A Gyomaendrőd gólszerzői: Narancsik 6, Radnóti 6, Farkasinszki 6, Nagy 5, Dinya 2, Ács 2, Fekécs 1, Kruchio 1

Gaál Adrienn edző: “Megnehezítettük magunknak a mérkőzést. Védekezésben nem koncentráltunk kellőképpen, azt hittük elég lesz egy minimális lábmunka az ellenfél megállításához. A két pont megvan, most ez volt a legfontosabb!”

szcs

Fotó: hlkc.hu