Hétfőn Szegeden, a Szeged- SZTE ÁOK Gyermekgyógyászati Klinikán, majd a hódmezővásárhelyi kórházban jártak. A szegedi Gyermekgyógyászati Klinikán a díszítésen túlmenően adventi kézművességet is tartottak a kis beteg gyerekeknek.

Az „Osztály az Osztályért” elnevezésű programot összességében 3. alkalommal szervezték meg, a szépítő akciót Hódmezővásárhelyen másodízben. A Bethlen Gábor Református Gimnázium tanulói csatlakoztak a karitatív akcióhoz, önkéntes alapon. Nagyjából két délutánt igényelt a készülődés, díszek készítése és még egyet a kihelyezés.

A koraszülött, illetve súlyos, életveszélyes állapotban lévő csecsemőkön és családtagjaikon igyekszik segíteni az alapítvány a mindennapokban. Nagyillés Éva, a Korábban Érkeztem Alapítvány egyik önkéntes koramentora, elmondta portálunknak, hogy egy valamiben mindannyian érintettek, akik ott vannak az alapítványnál, méghozzá, hogy az ő gyermekeik sorsa ilyen nehéz helyzetből indult. Majd így folytatta: „Érintett szülőként előfordulhat az, hogy esetleg időről időre vissza kell térni a kórházba, és volt olyan szülő köztünk, aki a Szentestétől kezdve bent töltötte a napjait, és innen jött az ötlet. Ugyanis látta, hogy az osztály milyen szegényes díszítéssel rendelkezik, és a kisgyermeknek azért egy karácsonyi, adventi időszakot bent tölteni – ebből a szempontból – is terhes.” Ezen felbuzdulva kereste meg az ötletgazda a helyi gimnáziumot, és így összefogva indult el ez a kezdeményezés.

„Annak idején nekünk is jól esett volna, ha valaki oda áll mellénk, aki bíztat, aki azt mondja, figyelj, innen ki lehet jönni. Tudsz tőlem tanácsot kérni, bármi gondod van, bajod van, és ha nem kapsz rá magyarázatot, csak próbálj meg velünk is beszélni. Hiszen sokszor csak annyi is elég a szülőnek, hogy meghallgatják” – fogalmazta meg a célkitűzést csillogó, elszánt tekintettel Nagyillés Éva.

Hódmezővásárhelyen a Sűrgősségi Betegellátó Osztály gyermeksarkát is feldíszítették, a Gyerekosztályon túl. Kiskunhalason és december elsején Kecskeméten és Szentesen, valamint 10-én Budapesten szervezik meg a karitatív szépítő-akciót.

 

 

G.