A magazinban elhangzott, hogy véget ért a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett mesterképzés, melyre olyanok jelentkezhettek, akik szakirányú végzettséggel és minimum öt év szakmai gyakorlattal rendelkeznek. – Összesen kilenc szakmában lehetett vizsgát tenni, például vendéglátósok, fodrászok, lakatosok és hegesztők is tovább képezhették magukat. A kamara egy országos pályázaton nyert, ennek keretében szervezte meg az oktatási programot – tudtuk meg Kendik Renáta TÁMOP területi tanácsadótól.

Fotó a mestervizsgáról

Idén 17. alkalommal rendezik meg november 26-án, csütörtöktől a Nemzetközi Közlekedési Konferenciát Szegeden – mondta el a műsorban Szeri István, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közlekedési- és Logisztikai Kollégiumának elnöke, a megyei kamara tiszteletbeli elnöke. A megyei kamara, az Enterprise Europe Network-Szeged és a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. kétnapos közös rendezvényének középpontjában a közlekedési szolgáltatások magyarországi feltételrendszerei állnak majd. Az érdeklődők az első napon egyebek mellett a regionális közösségi közlekedés lehetőségeiről, a vasúti személyszállítás sikerének feltételeiről, a közlekedési szektor foglalkoztatási kérdéseiről, valamint a pozsonyi Duna-hidak történetéről hallhatnak, de nem marad el az európai és hazai közlekedésben tapasztalható trendek és tények ismertetése sem. A tanácskozás második napján a résztvevők az Árufuvarozás, logisztika, infrastruktúra, foglalkoztatás szekcióban, valamint a Közösségi közlekedés, taxi szolgáltatás és foglalkoztatás szekcióban folytatják a munkát.

A kamara Ipari és Innovációs Klubja 2014-ben kezdte meg működését. Kozsuchné Somogyi Katalin vállalkozásfejlesztési és külgazdasági igazgató ismertette, a cél, hogy az ipari vállalkozások vezetőinek foglalkozásokat tartsanak, hogy tapasztalatot cseréljenek, kapcsolatokat építsenek. A következő klubösszejövetel november 30-án, hétfőn 14 órakor lesz Szegeden, a kamara székházában.Nem csak kamarai tagoknak!

Barométer legközelebb decemberben jelentkezik a Rádió 7-ben!

Megyeri József