Falugyűlésre várták kedd este az Ady Endre Művelődési Házba a kiszomboriakat. – A fórum fő témája az önkormányzat költségvetésének időarányos teljesítése, az eddig elvégzett beruházásaink ismertetése, valamint a segélyezések voltak – foglalta össze Szegvári Ernőné polgármester. A fejlesztések során említésre került a Kiszombor és Makó között megépített új kerékpárút, valamint a község felújított kultúrháza, polgármesteri hivatala és könyvtára is.

Az idén bevezették az óvodáztatási és iskoláztatási támogatást. Ennek köszönhetően közel 80 ovis kapott ötezer, illetve 402 általános és középiskolás pedig nyolcezer forintot. Az időseknek is segít a község, ugyanis könnyítésekkel juthatnak hozzá a közgyógy-ellátási igazolványhoz. Emellett étkeztetési hozzájárulást is biztosít az önkormányzat.

A polgármesteri tájékoztató után a lakosok kérdéseket tehettek fel. Duruczné Ocskó Edit többek között arra volt kíváncsi, mikor javítják ki Nagyszentmiklósi utca rossz burkolatát. Mivel ez az út állami tulajdonban van, így az önkormányzat csak jelezni tudja ezt a panaszt a kezelő felé – kapta a választ. Hasonló a helyzet a volt cukrászda előtti szakasszal is, az sem a község tulajdona. – Itt csak a parkolóban kátyúzhattunk, mert az a községé – válaszolta Szegvári Ernőné.

Bíró Antalné pedig arról érdeklődött, a közmunkások kaphatnának-e napi egyszeri alkalommal meleg ételt. Ezt az önkormányzat nem tudja felvállalni, mert erre már nincs elég anyagi kerete – jött a válasz. Ez a néhány hozzászólás, kérdés után több nem érkezett. Szegvári Ernőné így lezárta a falugyűlést azzal a megjegyzéssel, hogy korábban még sohasem végeztek ilyen gyorsan. Még egy óra sem kellett hozzá és újra elcsendesült a kultúrház nagyterme.

Munkatársunktól. K.