Három hiányzóval utazott el az őszi szezon utolsó meccsére a Hódmezővásárhelyi FC, amelyből Markovicés Komáromi eltiltása, míg Dordevic sérülése miatt nem léphetett pályára. Nem sikerült a “pontos” búcsú az ősztől a HFC számára: bár kiélezett mérkőzést vívott az ESMTK vendégeként a vásárhelyi együttes, de az első félidő hajrája a hazaiaké volt, ezt pedig végül Kiss beadásából Németh Zoltán fejjel gólra is váltotta mintegy öt perccel a szünet előtt.

A második félidőben ugyan több lehetősége is volt a HFC-nek, de gólt a hazaiak szereztek ismét: Müllerlei kettőre növelte az ESMTK előnyét, ez pedig már túl soknak bizonyult a vásárhelyiek számára ahhoz, hogy legalább egy pontot elcsípjenek az őszi szezonzárón.

A HFC ezzel az utolsó előtti helyről várhatja majd a tavaszi folytatást: a vásárhelyiekre összesen 14 hazai találkozó vár majd a szezon második részében.

NB III Közép csoport, 16. forduló

ESMTK – Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (1-0)

Budapest, ESMTK stadion.

Vezette: Sipos Tamás (Makkosné Petz Brigitta, Horváth Zoltán)ESMTK: Bonica – Lázár, Nemes, Túri, Müllerlei, Kiss D., Mag, Bányai, Németh Z., Boda (Murinai, 84′), Kocsis

Vezetőedző: Turi Zoltán

HFC: Bordás – Tóth I., Tóth J., Szabó M. D. (Bartyik N. – a szünetben), Faragó, Szilágyi, Kökény, Lazinica (Varga R., 85′), Tóth A., Maravic, Fábián (Mihálffy, 64′)Vezetőedző:Major LászlóGól: Németh Z. (39′), Müllerlei (63′).Sárga lap: Mag (90 1′) ill. Faragó (62′)

Major László: “A mi csapatunk három meghatározó játékos hiányát nem bírja el, megérdemelten nyert az ESMTK.”

Forrás:szegedma.hu

Czibere Adrián