Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO több betegségcsoport esetében kimondottan ajánlja a BEMER terápia alkalmazását. Ilyen kiemelt betegségcsoportok az idegrendszeri betegségek közül a szklerózis multiplex, a Parkinson kór, a stroke utáni rehabilitáció, mozgásszervi, reumatológiai betegségek, kopásos jellegű elváltozások, a sportsérülések, bizonyos belgyógyászati kórképek, például az ingadozó vérnyomás, illetve az anyagcsere betegségek – ide tartozik a cukorbetegség és szövődményei is.

A cukorbetegség legnagyobb veszélye, hogy nem fáj, így gyakran későn veszik észre. Pedig a kettes típusú cukorbetegség nagyon komoly szövődményekkel járhat, akár fekély, érelzáródás, szív- érrendszeri betegség, szívritmuszavar is kialakulhat miatta, de látásproblémákat, vese betegségeket is okozhat.

dr. Duray Péter

A BEMER terápia kiegészítő terápiaként alkalmazható. A mikro érkeringés javításával javul a gyógyszerek felszívódása, így azok hatékonyabbak lesznek. A cukor-anyagcsere rendezésében is nagy szerepe lehet. Vizsgálatok igazolták, hogy a vércukor anyagcserét mutató paraméterek javulnak a BEMER terápia alkalmazásával – a hemoglobin A1c vizsgálat, megmutatja az elmúlt hónapok átlagos vérglükózszintjét, a kísérletek ennek a csökkenését mutatták ki.

A szövődmények kialakulása is megelőzhető a terápiával, illetve a kialakult szövődmények kezelhetők. A Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdióban is remek eredményeket értek el például fekélyes sebek gyógyításában. Ezek a sebek szinte semmi mással nem gyógyíthatók, esetleg lassítható a betegség rosszabbodása, a BEMER terápiával azonban akár vissza is fordíthatók.

Nagyon fontos megjegyezni azt is, hogy a BEMER terápia várandóság idején is bátran alkalmazható, így a terhességi cukorbetegség esetén is segítséget jelenthet, sőt, kismamáknak kimondottan ajánlatos a használata, hisz az oxigenizációt kihasználva segíti a magzat fejlődését, de a meddőség kezelésében is alkalmazható.

A Szolimedben dr. Duray Péter ingyenes orvosi konzultációval várja a gyógyulni vágyókat, így személyre szabott kezelést kaphatunk. Rendelés: minden kedden 8-11 óra között, illetve mostantól szerdánként 19-21 óra között. A konzultációra azonban minden esetben szükséges telefonon bejelentkezni.

Sinóros Róbert

Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdiót megtalálják Hódmezővásárhelyen, a Dr. Rapcsák András utca 24. szám alatt, hétköznap 8 órától 19:30-ig, szombaton 9-18, vasárnap pedig 10-17 óráig várják Önöket. Telefonon bejelentkezni a 30/437-67-80-as telefonszámon lehet, illetve hívhatják a 30/426-02-70-es telefonszámot is. De megtalálják az üzletet is a facebookon is, sőt, a BEMER terápiának is van már külön facebook oldala: Bemer Terápia Hódmezővásárhelyen néven.

A Szolimed a közelgő ünnepekre is gondol: vásárolhatunk ajándékkártyát, amely a BEMER terápia mellett akár szoláriumra, Ceragem masszázsra is felhasználható. Ajándékozzunk hát egészséget karácsonyra!

Kiskata