Mint ahogy arról már írtunk, Hódmezővásárhely is Mezővári segítségére sietett. Az ottani gyerekek nagyon leromlott állapotú óvodába kénytelenek bejárni, ezért májusban Hódmezővásárhely testülete úgy döntött, hogy új óvoda építését tűzi ki célul.

5 hónap adakozás, gyűjtés után közel 40 millió forint gyűlt össze az erre a célra elkülönített számlán.

A pénzbeli támogatáson felül több cég ajánlott fel természetbeni támogatást, melyeknek összege megközelíti a 15 millió forintot, így összesen közel 55 millió forintnyi összeg gyűlt már össze. Ezt 596 támogató adta eddig össze.” – mondta el Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere.

Kedden, 597. támogatóként a März Fashion Kft. is bejelentette, hogy támogatja az új óvoda megépülését.

März Fashion Kft. 23 éve van jelen Hódmezővásárhelyen és textilipari felsőruházat gyártásával foglalkozik. A cég évente 500 ezer darab pulóvert tud előállítani. A vásárhelyi telephelyen átlagosan 400 munkás dolgozik, és Európán belül ez az egyetlen gyáruk ahol ennyi embert foglalkoztatnak.

Amióta itt vagyunk, próbálunk jó kapcsolatot ápolni az önkormányzattal, ami abban valósul meg, hogy 5 éve szorosan együtt is dolgozunk a textil szakmák újraélesztésében. Minden évben körülbelül 12-13 szakmai gyakornokot foglalkoztatunk és ezt a jövőre nézve folytatni szeretnénk.” – mondta el Peer Zander Jörg, a März Fashion ügyvezető igazgatója.

Ez nem az első eset, hogy a cég próbál segíteni a rászorultakon, például a hajléktalanoknak szoktak pulóvereket adományozni, illetve Szeged templomai is szoktak részesülni támogatásban.

Mivel mi is Európából jövünk, nem ismeretlen számunkra, hogy ez egy közösség, aminek össze kell tartani. A szomszédjainkon pedig segíteni szeretnénk. Mivel nagy cég vagyunk, ezt a társadalmi felelősséget megpróbáljuk ápolni, pláne, hogy gyerekekről van szó. Ebben az esetben Mezővári óvodájáról van szó és mi is szeretnénk támogatni ezt egymillió forinttal.” – tette hozzá Peer Zander Jörg.

Sz.Viktor