A kézműves sörök esetében először is tisztáznunk kell, hogy miért is fizetünk: ezek a sörök valóban kézzel készülnek, a főzés kis üzemben történik, a palackokat is egyesével, kézzel címkézik, kézzel teszik rá még a kupakokat is, és csakugyan egészségesebbek. Persze kisebb mennyiségben is gyártják őket.

A vásárhelyi Kézműves sörök Boltjában azonban nem kell attól félnünk, hogy nem találunk a saját ízlésünknek megfelelőt. Mintegy kéttucatnyi sörből válogathatunk: egy egész gyümölcsöskert vonul fel a polcokon. Meggy, narancs, szilva, gyömbér és még megannyi nyalánkság palackba zárva.

És aki igazi különlegességre vágyik, az kipróbálhatja a méltán híres Csíki Sört, ami több száz éves múltjával beírta magát a gasztronómia könyvekben. Talán a titka, hogy forrásvízből készül… Egy másik ínyencség a szűretlen, biobúzasör, aminek említésére maga Saci is majd’ elalélt, hiszen annyira finom.

Keressék fel Önök is a Kézműves Sörök Boltját Hódmezővásárhelyen a Hódtó utca 4. szám alatt. Az üzlet hétfőtől péntekig 10-től 17 óráig tart nyitva, hétvégén zárva vannak. Ha nagyobb mennyiséget szeretnénk rendelni, érdemes azt telefonon jelezni, a 30/708-33-38-as telefonszámon.

ÉR.