A díszvilágítási elemek érintésvédelmi átvizsgálása kora ősszel befejeződött és már javában zajlik a felszerelés, éjjelente. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Makrai László arról tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t, hogy Advent első vasárnapját megelőző péntekig megtörténik az üzempróba, majd a beüzemelés. Új díszeket is megcsodálhatunk esténként, melyek a megszokott dekorációs helyeket ékesítik, így például a Tisza Lajos körúton az eddigit kiegészítve, a fasorra 340 darabos, 3 színű, arany, ezüst, vörös díszítőkompozíciót szerelnek fel. A városháza homlokzatát új fényfüggönyök ékesítik majd, a Belvárosi hídon az ívek közti haránt áthidaló sort is fel fogják díszíteni, a Dugonics téren pedig egyedi, fákra szerelt díszek lesznek. Makrai Lászlótól megtudtuk, a korszerű LED-es díszeket nem kell 1-2 évenként javítgatnia a társaságnak, mint a régieket. A városházán a meglévő 5 éves dekorációt cserélik, oda az új dekoráció felújítás céllal kerül fel, míg a másik 3 említett helyszínen bővítés történik.

„A fényszarvas a megszokott helyszínen, a Dugonics téri szökőkút közepén lesz felállítva. Biztonsági elemekkel is kiegészítjük, mert tavaly felmásztak rá és közben megrongálták. Ez évben a Kárász utcáról teljes alakban látható lesz, mert nem fogják eltakarni a vásár faházai, tekintve, hogy azok a Dóm térre kerülnek át” – részletezte a cégvezető. Hozzátette, Advent első hétvégéjén már teljes fénypompába borul Szeged, november 27-én kapcsolják fel az ünnepi díszkivilágítást, ami alap esetben vízkeresztig üzemel, de közkívánatra előfordult már, hogy hosszabbítottak.

Az, hogy Szeged ünnepi fénypompában tündököljön, bizony nincs ingyen, az üzemeltetés költsége csak a villanyszámla tekintetében mintegy 1,5 millió forintba kerül átlagosan, a működtetés, illetve a teljes le- és felszerelés is több milliót tesz ki.

Forrás: szegedma.hu