A veszprémiek, akik jelenleg harmadikak a csoportjukban, Celjében esélyesként lépnek pályára, s az is segítheti őket, hogy több mint ezer szurkolójuk lesz jelen vasárnap Szlovéniában. Jó hír továbbá, hogy most már Nagy Lászlóra is számíthat Xavi Sabaté vezetőedző.

A szegediek a velük szemben két pont hátránnyal álló svéd Kristianstadot fogadják szombaton egy olyan mérkőzésen, amelyen égetően szükségük lenne a győzelemre. A csoportból az első hat helyezett lesz érdekelt a folytatásban, a Tisza-partiak pedig jelenleg ötödikek. A vendégeket erősíti a Veszprémből kölcsönadott, honosított és a magyar válogatottban már bemutatkozott Jamali Iman.

A női BL-ben a Győr és az FTC már továbbjutott a 12-es középdöntőbe, de nem mindegy, hány pontot visz magával a két magyar csapat, ezért roppant fontos, hogy sikerrel vegye a hétvégi akadályt. A ferencvárosiak a horvát Podravka Koprivnicához látogatnak, melyet október 18-án 28-16-ra egyszer már legyőztek. Az ETO-ra lényegesen nehezebb feladat vár a Vardar Szkopje ellenében, mert bár október 17-én 27-22-re nyert idegenben, a macedón csapat játéka azóta jelentősen feljavult.

A női EHF Kupában a Siófoknak nem okozhat gondot a portugál Alavarium/Love Tiles, a Dunaújvárosnak pedig az olasz Conversano legyőzése. A Balaton-partiak már a hétvégén továbbjuthatnak a 16 közé, mivel a rivális feladta a pályaválasztói jogot, így pénteken és szombaton is összecsap a két együttes.

A program:

péntek:

——-

Női EHF Kupa, 3. forduló (a 16 közé jutásért):

1. mérkőzés:

Siófok KC – Alavarium/Love Tiles (portugál) 18.00

szombat:

——–

Női BL, C csoport, 5. forduló:

Győri Audi ETO KC – Vardar Szkopje (macedón) 16.30

Férfi BL, B csoport, 7. forduló:

MOL-Pick Szeged – Kristianstad (svéd) 19.00

Női EHF Kupa, 3. forduló (a 16 közé jutásért):

1. mérkőzés:

Dunaújvárosi Kohász KA – Conversano (olasz) 17.00

visszavágó:

Alavarium/Love Tiles (portugál) – Siófok KC, Siófok 18.00

vasárnap:

———

Férfi BL, A csoport, 7. forduló:

Celje (szlovén) – MVM-Veszprém 15.00

Női BL, B csoport, 5. forduló:

Podravka Koprivnica (horvát) – FTC-Rail Cargo Hungaria, Kapronca 17.25

Forrás: mti.hu