Érdemes akár már most helyszínt választani, ugyanis jövő nyárra már 30 %-os kedvezmény is elérhető, s ráadásul ehhez most csak a teljes összeg 20%-át kell befizetni. Az utazasnet.hu a first minute utak előnyeit mindazoknak ajánlja, akik szeretnének kedvezményes áron nyaralni jövőre, és nem maradnának le a legjobb helyekről. Lássuk, mely területek lesznek garantáltan a jövő nyár slágerei!

Horvátország, a magyarok kedvence
Ha egy olyan országot kellene megnevezni, amely évek óta töretlen népszerűségnek örvend az utazni vágyók körében, akkor biztosan Horvátország lenne az. A hazai turisták választása gyakran esik a tagolt tengerparttal, ezernyi szigettel és történelmi látnivalókkal büszkélkedő területre, ahol egyébként a fürdőzés és a remek gasztronómia szerelmesei is megtalálják számításukat. Felsorolni is képtelenség lenne mindazokat az üdülőhelyeket, amelyek évről-évre kedveltek a turisták körében, de Trogir, Crikvenica, Pula, vagy Rovinj választásával biztosan nem lőhetünk mellé.

Lido di Jesolo az Adria kapujában
Ha Olaszországra gondolunk, akkor nem csak a fenséges tésztaételek és a pizza jutnak eszünkbe, hanem azok az üdülővárosok is, amelyek az Adria mentén sorakoznak, és minden évben várják a turistákat. Lido di Jesolo nem csak közelsége miatt olyan népszerű, hanem a 15 km hosszan elnyúló homokos strand apropóján is. Gazdag növény-, és állatvilága legalább olyan nagy érdeklődésre tart számot, mint a város múzeumában megtalálható páratlan gyűjtemény, vagy az ókori római és őskeresztény épületfalak maradványai. A vízi parkok iránt érdeklődők is megtalálják számításukat Jesoloban, ugyanis nyolcvanezer négyzetméteren terül el Olaszország legnagyobb vízi parkja, melynek legmagasabb csúszdája közel 42 méteres. A városban egyébként évente homokszobrászatot rendeznek, de az éjszakai futóverseny, és a rendszeresen megrendezésre kerülő antikvár vásárok is a város mellett szólnak.

Dubai az egzotikum kedvelőinek
Természetesen nem csak a mediterrán tengerpartok kínálatában válogathatnak azok, akik előfoglalás keretein belül szeretnének már most gondoskodni a jövő nyári pihenésről. Az Egyesült Arab Emírségek viszonylag közel fekszik hazánkhoz, mégis az egzotikum, a luxus és az idegen kultúrák sajátos egyvelegét kínálja az odaérkezők számára. Dubai nevének hallatán mindannyian a luxusra és a fényűzésre gondolunk, nem is véletlenül.  Kétségtelen, hogy mindezekben nincs hiány területén, elég csak a páratlan épületekre és a számos mesterséges szigetre asszociálnunk. A város szimbólumává vált a Burdzs al-Arab, mely a világ legdrágább szállodájaként számon tartott, és egyfajta hajót formázó épületként magasodik a tengerparton.

Szintén rekordot döntött a kapuit 2010-ben megnyitott Burdzs Kalifa, mely 828 méteres magasságba tör, és luxuslakások, irodák, szállodák és üzletek kapnak helyet benne. A pálmafákat formázó mesterséges szigetek mellett olyan háromszáz szigetből álló csoport is megtalálható a part közelében, amely a világ földrészeit formázza. Pezsgő éjszakai élet, luxusszínvonalú szolgáltatások, fürdőzés és mindezek mellett az arab kultúra jelenléte- röviden így jellemezhetnénk Dubai idegenforgalmi kínálatát. Az egzotikum és a luxus kedvelői számára egyaránt remek választásnak bizonyul a város.