Az elkövetkezendő hetekben ismét lakossági fórumokra várják a makóiakat. Elsőként a 2-es számú választókerületben, Kádár József önkormányzati képviselő körzetében hétfő este szervezték meg ezt a találkozót. A Szikszai György Református Iskola ebédlőjében tartott fórumon Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester is részt vett. Közel huszan jöttek el, akik meghallgathatták a városvezető ismertetőjét az eddigi egy esztendőben elért eredményekről, valamint a későbbi tervekről.

– Elsősorban járdaépítéssel, valamint a korábban befejeződött csatornaépítés után maradt problémákkal keresnek meg engem a körzetemben lakók – mondta Kádár József. A képviselő hozzátette: szerencsére egyre kevesebb gond akad, mert a panaszokat egyre gyorsabban sikerül orvosolniuk. A fórumon személyes ügyek is szóba kerültek, így például megsüllyedt kapubejáró vagy el nem takarított avar. A felszólalók adatait az önkormányzat munkatársa felírta, hogy a hivatal illetékesei hamarabb tudjanak intézkedni.

– A Justh Gyula utcában az aknafedő lapok úgy szólnak, mint a géppuska – panaszolta Sarró Mihály. Az idős férfi szerint lassan a házából meg tudja különböztetni, milyen jármű hajtott rá az aknára, mert mindegyiknek más a hangja. Sarró Mihály hozzátette: ez nem újkeletű probléma, hanem fél esztendeje kezdődött. Azt a választ kapta, hogy utánanéznek az ügynek és hamarosan kijavítják az aknafedők hibáit.

Kádár József – nem családtagja a képviselőnek, csak névrokon – rendszeres fórumjáró. – Elégedett vagyok az új városvezetés munkájával, ötven esztendeig dolgoztam a makói fürdőben, s látom, milyen szépen fejlődik a létesítmény – emelte ki a nyugdíjas férfi. Problémája nincs, az eddig elért eredmények pedig nagyon tetszenek neki.

Munkatársunktól. K.