Makón 2000 óta ültetnek el egy-egy fácskát az itt született gyermekek tiszteletére. Eddig 3500 különféle fajtájú és korú babafa díszíti a város köztereit. Ezen a héten azokat a kicsiket köszöntötték, akik 2013 és 2014 között jöttek a világra. Legutóbb szerdán és csütörtökön, négy helyszínre, összesen 181 csecsemőt és családtagjaikat hívták el egy kis ünnepségre.

Minden körzetben Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint a terület önkormányzati képviselője adta át a meghívottaknak az oklevelet, melyben egy úgynevezett fatérkép is szerepel, mely segítségével mindenki megtalálhatja a maga növényét. Emellett a gyerekek színes kis locsolókannát is kaptak, hogy ne feledkezzenek meg a fájukról, gondozzák azt. A Kelemen László utcai játszótéren 38 babát köszöntött Marosvári Attila, a Szép utcai játszótéren pedig 48-at Gáspár Sándor képviselő.

A Fűrész utcai focipályánál 53 apróságot fogadott Toldi János képviselő, a Kölcsey és a Szent Gellért utca sarkán lévő kis parkban Czirbus Gábor pedig 42-őt. Ahogy az alpolgármester fogalmazott: a fák az összetartozás szimbólumai is, hiszen az önkormányzat nem titkolt szándéka, hogy a felcseperedő gyerekek Makón találják meg a számításukat, vagyis itt eresszenek gyökeret.

Rácz Roland gyermeke, Hanna Luca nemrég múlt 2 esztendős. – Nem is tudtam, hogy fája van a kislányomnak, a térkép alapján majd közösen megkeressük – fogalmazott az édesapa. Poronyi Tiborné kislánya másfél éves. A Töltés utcában lakó családnak nagyon közel van a Fűrész utcai pálya, ami mellett ültették el Gergő fácskáját. – Így sűrűn le tudunk majd jönni, s megnézzük, hogyan fejlődik – mondta az édesanya.

Munkatársunktól. K.