A Makói Városi Televízió stábja arra vállalkozott ,hogy egy tematikus egészségmagazin keretében 30 percben feldolgozza a témát.

Felkerestek olyan betegeket akik már átélték a ráknak ezt a fajtáját, forgattak egy műtőben, ahol éppen a  legújabb technikával -prosztata daganatot távolítottak el az orvosok, emellett a film bemutatta a terápiás lehetőségeket , köztük a sugár és kemoterápiát,valamint ezek mellékhatásait.

A bírálóbizottság indoklásában kihangsúlyozta ,hogy a készítők úgy dolgozták fel a témát mint ahogyan eddig, még senki. Az adás ideje alatt  a néző komplex képet kaphatott  a megelőzéstől, a diagnosztizáláson át a gyógymódok tárházának bemutatásán keresztül  egészen a gyógyulásig. Felhívva a figyelmet arra ,hogy  ne legyen tabu a prosztatatrák és  minél többen legyenek tisztában azzal, hogyan kerülhetik el a bajt.

Nógrádi-Tóth Erzsébet, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) egészségügyi szakosztályvezetője elmondta: 25 pályázatból választották ki a díjazottakat, a mezőnyből kiemelkedő volt a Makói Városi Televízió munkája.

A díj átadáskor úgy  fogalmazott: a tudományos -ismeretterjesztő magazinműsorok fénykorát idéző alapossággal elkészített adás átfogó képet adott a betegségről,valamint  a szakemberek és a laikusok számára egyaránt lebilincselő módon mutatta be ennek pozitívumait és árnyoldalait”.

A zsűri egyöntetű döntése alapján,országos csatornákat maga mögé utasítva kapott fődíjat munkája elismeréseként a Diagnózis  című magazin stábja. A műsor elkészítésénél  főszerkesztőként,műsorvezetőként, Kisistók Tímea,riporterként, Hajó Edina ,vágóként Borka Péter, operatőrként Békési István működtek közre.

A Makói Városi Televízió országos fődíjjal jutalmazott  magazinját a Diagnózist” Hogyan élnek a prosztatarákos betegek címmel” november 6.-án újra láthatják 18 óra 15 perctől .

Forrás. Barna Gábor