„Éhes gyerekek uborkát ettek kenyérrel, az elsősök sírtak, éhesek voltak! Megkóstoltam, büdös és undorító! Kötelesek vagyunk az alsóba menzát fizetni. Osztani ér, hátha jutunk valamire.”– egy békéscsabai anyuka ilyen apokaliptikus helyzetet vázolt fel Facebookon a fenti képpel, amelyen az aznapi menzai ebéd látható. A menü egy konszolidált zöldborsólevessel kezdődött, de a fokhagymás harcsaapró mellé köretnek burgonyás csicsókát szolgáltak fel, ez pedig a gyerekek, illetve szüleik számára felért egy gasztronómiai merénylettel.

A képet elárasztották kommentekkel a felháborodott szülők, a legenyhébb jelző a kotyvalék volt, de egy másik hozzászóló szerint „a kutya is különbet kap otthon”.

A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény képviselője a beol.hu-nak azt mondta, hogy a Minta-Menza program keretein belül a gyerekeket ismeretlen ízekkel ismertetik meg, ezért jelent meg náluk új ételként a burgonyás csicsóka. Dávidné Tóth Edit intézményvezető hozzátette:

„A burgonyás csicsóka valóban nem volt szerencsés választás, ezért valamennyi étkezőtől elnézést kérek az intézmény valamennyi dolgozója nevében, ez az étel nem fog többet étlapon szerepelni.”

Azt nem tudjuk, ma mit szolgálnak fel ebédre, de az intézményvezető azt ígérte, hogy csütörtökön minden érintettet kárpótolni fognak.

Forrás: vs.hu