A Rotary Club Szeged-Tisza 10 éves tevékenységében nagy szerep jut a rászoruló tehetséges fiatalok, illetve a hátrányos helyzetű térségekben élők támogatásának. A klub adományai célt értek számos hazai és – a társklubokkal való együttműködések során – nemzetközi projekt keretében is.

A jubileumi eseményt Prof. Dr. Balogh Sándor nyitja meg, aki nagy szerepet vállalt a szegedi Rotary mozgalom újjáélesztésében. Dr. Nagy Gábor Dániel, soros elnök köszöntőjét követően pedig a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola énekkarának előadását hallgathatják meg. Átadásra kerül a klub által alapított „A Tisztelet Díja” közéleti díj, melyet egy fontos, köztiszteletben álló szegedi polgár kap meg.

Fotó: Archív

Az új tagok köszöntése után a klub történetét tekinthetjük meg egy előadás keretein belül. Az ünnepségen bemutatásra kerül továbbá a klub fennállásának 10. évfordulója alkalmából összeállított könyv, amely a klubtagokkal készült életút interjúkat tartalmazza. A kiadványban a tagok gondolatait olvashatják a Rotary Club Szeged-Tisza jelenlegi és jövőbeni szerepével és tevékenységével kapcsolatban, illetve abba is betekintést nyerhetnek, hogy hogyan kerültek kapcsolatba a klubbal, és hogy mit is jelent számukra rotaristának lenni.

A Rotary Club Szeged-Tisza estje egy Díszvacsorával folytatódik, amelyet látványos tűzijátékkal nyitnak meg. A rendezvény fényét olyan művészek emelik, mint Prof. Dr. Temesi Mária, Andrejcsik István és Koczka Ferenc. Az est háziasszonya Radnóti-Márton Beatrix.

A svédasztalos vacsorát követően a Docpiano Band szórakoztatja a közönséget.

A rendezvény bevételét a klub jótékonysági céljaira fordítják.

Forrás:

Nagy Gábor

Rotary Klub Szeged-Tisza