A Magyar Úszó Szövetség hírlevele szerint a szokottnál is több európai klasszis tegye tiszteletét a viadalon, a korábbiakhoz képest szinte a teljes olasz és brit csapat, valamint több német kiválóság is feltűnt a rajtköveken.

200 gyorson például alighanem Federica Pellegrini jelenléte is sarkallhatta Hosszú Katinkát, hogy rögtön az elején begyújtsa a rakétákat – ez olyannyira jól sikerült, hogy a Vasas sztárja csaknem másfél másodpercet vert az olaszok olimpiai és világbajnokára, így ezen a távon az utolsó 15-ből 14 versenyen diadalmaskodott a Világkupa-történet legeredményesebb versenyzője. Egyúttal ez volt a 150. győzelme volt a 150. a sorozat történetében

Hosszú Katinkka 200 háton ezüstérmes lett. Bár 150-nél vezetett, a csak háton induló ausztrál világbajnoknak, Emily Seebohmnak érthetően több energiája maradt az utolsó ötven méterre.

Ötven háton ezúttal szintén dobogóra állhatott, bronzérmet szerzett, míg 800 gyorson a délelőtti úszás végül a 6. helyre volt jó az esti eredményekkel összevetve.

Jakabos Zsuzsanna nagyon megszorongatta a 100 pillangó győztesét, az amerikai Felicia Lee-t, de végül 16 századdal mögötte ért célba ezüstérmesként. 200 háton 5., 200 vegyesen pedig 6. lett.

Verrasztó Dávid folytatta tarolását 400 vegyesen: 6/6-nál tart világbajnoki ezüstérmesünk, most csaknem 2,05 másodpercet vert riválisaira, így sikerülhet megtartani a harmadik helyét összetettben is. 200 pillangón hetedik lett.

Gyurta Dániel három hónappal a kazanyi világbajnokság után tért vissza a nemzetközi vizekre, és a 200 mell döntőjében rendkívül magabiztosan nyert. A MOL-csapat tagja – a kihagyásokat nem számítva – az utolsó 15 Világkupa-fellépésén a 14. győzelmét aratta.

Forras: molcsapat.hu