Nem voltak könnyű helyzetben a szegedi a mérkőzést megelőzően, hiszen két-három meghatározó játékosuk sem tudta vállalni a szombati játékot, így kapásból hátránnyal indultak a vendégek. Ezt a hátrányt viszont előnyként próbálták kihasználni a vásárhelyiek. Az első 8 percben a hazaiaknak is állt a zászló, 5-3 arányban megnyerték az első játékrészt, majd a félidő következő részében is magabiztosan és gólra törően játszott a csapat, ennek eredményeként 12-6-os hazai előnynél jöhetett a fordulás.

A HVSC-nek innentől az előny megtartásán kellett dolgoznia, ami egészen jól sikerült, a harmadik negyed 4-4-es döntetlent hozott, a záró játékrészben pedig kevés gól esett, összesen három, ebből pedig kettőt a HVSC játékos szerzett.

A végeredmény így egy sok gólos és magabiztosnak tűnő győzelem.

Az újabb pontoknak köszönhetően a HVSC a tabella harmadik helyén áll 12 ponttal. Legközelebb az SZTE EHÖK otthonában ugrik medencébe a csapat, november 7-én szombaton.

Férfi vízilabda OB I/B Bajnokság

HVSC – Tiszavirág SZVPS 18-11 (5-3, 7-3, 4-4, 2-1)

Dr. Bertók Gyula, a HVSC edzője: „Helyén kell kezelnünk ezt a győzelmet, tekintettel arra, hogy a Szegednek több meghatározó játékosa is hiányzott, de ugye mindig abban a csatában kell győzni, ami előttünk áll. Meg voltam elégedve a szoros emberfogásos védekezéssel, a területi védekezésünkben viszont akadtak problémák. 11 gólt kaptunk, ez azért sok, szerettem volna 10 alatt tartani ezt a számot.

Viszont örülök, hogy ahogy telnek-múlnak a meccsek az arányunk, a két vereség mellett, a győzelmek felé tolódik el. A folytatásban viszont nehéz mérkőzések várnak ránk, a megerősödött EHÖK-kel, az Egerrel és az YBL Főiskolával is vár még ránk összecsapás.”

szcs