Jack O’Lantern is megirigyelte volna azokat a lámpásokat, amik a Reök-palotában készültek. Ugyan nem tök volt az alapanyag, hanem annál egy kicsit tartósabb dolog, de így is van ez jól…

A gyerekek és a felnőttek dekopázs-technikával készíthettek mindenféle gyönyörű lámpást a szombat délután folyamán.

A szervezők ezt a fénnyel teli eseményt most rendezik meg másodjára, tavaly is nagyon nagy sikert aratott, több százan csatlakoztak az esti menethez.

A cél természetesen, hogy a múzeum a családoknak – és általában mindenkinek – egy jó kikapcsolódást, közös élményt adjon. Ahogy elnéztem, ez sikerült.

Sötétedés után nem sokkal elindult a menet a múzeum elől, és egy rövid sétát követően ide is tértek vissza, hogy együtt csodálják meg egyrészt a karácsonyi fényeit megkapó Reök-palotát, másrészt hogy a több száz lámpás együtt emelkedhessen a magasba.

Volt egy harmadik apropója is az estnek. Herczeg Tamás igazgató bejelentése nyomán még aznap este elkezdték árusítani a Szegedi Szabadtéri Játékok 2016-os évadának bérleteit.

Az összegyűlt seregletet a már-már zimankós időben tökös finomságok és sült gesztenye, na meg Gájer Bálint hangja kényeztette.

ÉR.