Egy sikeres pályázatnak köszönhetően, valamint a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával rendeztek szombaton, illetve rendeznek még a két rákövetkező szombaton ingyenes sportnapot Makón. A városi sportcsarnokban az eseménysorozat nyitányán úgynevezett cross-aerobikkal dolgoztatták meg a résztvevők izmait. A makói Rozsnyai Renáta, illetve a szegedi Perneki Mihály vezetésével égett a zsír és formálódott az alak.

– Akik rendszeresen járnak az edzéseimre, azok már tudják, hogy másnap tuti az izomláz, vagyis keményen megdolgoztatom őket – mondta mosolyogva Rozsnyai Renáta szupertréner. A fiatal makói hölgy mindene a mozgás, s ezt az életérzést kívánta szombaton is átadni azoknak, akik eljöttek a térítésmentes sportnapra. Különböző kitöréseket, guggolásokat, illetve egyéb mozgásformákat mutatott Reni, melyeket lelkesen követtek a küzdőtéren a többiek.

A többszörös magyar-, illetve egyszeres világbajnok kick-boxos Perneki Mihály úgynevezett cross-bokszot tartott. Vagyis olyan aerobikot, mely ütésekkel és rúgásokkal tarkított. A résztvevők többsége korábban már csinált hasonlót, így nem volt számukra ismeretlen ez a sportág.

A makói Nagy Andrea rendszeres sportol, s amikor hallott erről a rendezvényről, úgy döntött, eljön. – Legtöbbször futok, nagyon örülök, hogy a Petőfi parkban elkészült ez az új pálya, mert ott még sötétedés után is tudok edzeni – árulta el Nagy Andrea. Dabis Szilvia aerobikra, illetve jumpra jár. – Megpróbálok minél több edzésre eljutni, amennyire három gyerek mellett lehetésges – tudtuk meg tőle. Legidősebb lánya már 11 esztendős, őt próbálja meg a sport felé irányítani. Másik két csemetéje még nagyon pici, azonban idővel ők sem vonhatják ki magukat a mozgás alól.

Munkatársunktól. K.