Almási István tájékoztatójában elmondta, hogy idén Hódmezővásárhely önkormányzata 4 millió forintot ajánlott fel az egyházaknak, már amelyik elfogadta. [Korábban arról már beszámoltunk, hogy a Susáni Református Egyházközség nem kívánt élni az önkormányzat nyújtotta segítséggel.] Jelenleg, a halottak napjára készülve 25 női közmunkás végzi a gyomlálás műveletét, míg 17 férfi nyírja a füvet a temetőkben. Az önkormányzat magára vállalta a konténerek elszállítását, a díszsírhelyek rendbetételét is.

Nemrégiben indította el az önkormányzat a temetőkonzultációt, amelyet eddig mintegy 600-an küldtek vissza. Az eddigi válaszadók 95 százaléka támogatná azt, hogy az önkormányzat is részese legyen a temetők fenntartásában.

Fekete Ferenc önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy az önkormányzat nemcsak az ünnepek alkalmával ügyel a temetőkre, hanem egész évben ad segítséget az egyházaknak. Erre jó példa a Római Katolikus Egyházközség, amellyel most egy 12 milliós megállapodás született. Ennek részeként a ravatalozó környéki utak megújultak. Azonban ez nem egy alkalmi segítségnyújtást jelent, hanem egy folyamatot, ami fogadásra talált a másik fél részéről.

Németh László esperes megköszönte az önkormányzat segítségét, kiemelte, hogy a katolikus egyház mindig nyugodtan fordulhatott a városhoz.

ÉR.