A vásárhelyi önkormányzat október elején indította temetőkonzultációját. Egy kilenc kérdésből álló kérdőívet állítottak össze, amely – többek között – itt is megtalálható. Papír alapon pedig minden háztartásba eljuttatták.

– A különböző fórumokon jól látszik, mekkora érdeklődés övezi az ezzel kapcsolatos kérdéseket. Ez egy olyan téma, ami mindenkit érdekel, érint – mondta el kérdésünkre Hegedűs Zoltán alpolgármester. A politikus ismertette: eddig mintegy hatszázan osztották meg javaslataikat. Az eddigi tapasztalatok alapján a kitöltők kilencven százaléka támogatja, hogy legyen a városban önkormányzati, vagy részben önkormányzati fenntartású temető.

A konzultáció november elsején zárul. Hegedűs Zoltán arra kéri a lakosokat, hogy segítsék a településvezetés munkáját a véleményeikkel.

Az alpolgármester még elmondta, a katolikus egyház segítséget kért az önkormányzattól a Római Katolikus temető útjainak felújításában. Almási István polgármester ehhez 12 millió forinttal járult hozzá, amelyből megvalósul a rekonstrukció – még Halottak Napja előtt.

Az önkormányzat az idén mintegy 4 millió forintot költött arra, hogy segítsen november elseje előtt az egyházaknak a temetők rendbetételében. A munkálatok jelenleg is zajlanak.

Megyeri József