Több panasz a helyreállítással kapcsolatban érkezett. Mivel a munkálatok még folyamatban vannak, így várható, hogy a lezárásig meg is oldódnak.

A hétfői napon megtörtént a szennyvízátemelők árammal való ellátása, így már semmi akadálya annak, hogy elkezdjenek rákötni az emberek.

 

Több mint 400 ingatlan vár arra, hogy ráköthessen a gerincvezetékre. Az összesen 685 ingatlanhoz viszonyítva, ez nem is rossz arány, hogy a próbaüzem elején már szándékoznak rákötni a rendszerre a tulajdonosok – nyilatkozott portálunknak a polgármester. Azonban előbb mindenki fog kapni egy értesítőt az önkormányzattól, és azt követően  lesz lehetőség majd rákötni az egyes házakat a rendszerre, hangzott el a fórumon.

November 1-jén indul meg a próbaüzem, és 2016. április 30-ig tart majd. Ez idő alatt senkinek nem kell csatornadíjat fizetnie – szögezte le Szél István.

Az Erkel Ferenc utcában őrült sár van – fogalmazott egy úr. „Évek óta szutyok van a településen – folytatta – az önkormányzat miért nem csinál valamit.” Majd abbéli aggodalmát fejezte ki, hogy dugulások lesznek, az árkok nincsenek helyreállítva, és nekik kell majd rendbe rakniuk, ha elmegy a kivitelező. –> 2 év garanciát vállalnak a munkáért – hangzott a válasz.

Egy hölgy a fórum helyszínének járdáját kérte, hogy csinálják meg, mert rossz időben balesetveszélyesnek tartja. A járdázni jövő októberig fogunk, válaszolta Szél István.

A Szabadság utcán több lakó is jelezte, hogy a vízminőség javító program során, a csatornázással egy időben, még nincsenek helyreállítva a szétvert szakaszok, bejárók.

A temetőig kérték, hogy csinálják meg az utat, mert a 47-es felújítása miatt az az út tönkrement, valamint parkolót is kértek a temetőhöz.

A Vásárhelyi és Petőfi utca sarkán még nincs meg a bejáró, jelezte egy úr. Meg fogjuk nézni, válaszolta a kivitelező.

Egy akna 5 m-re lett elhelyezve egy lakos házától, aggódott, hogy majd büdös lesz. –> Biztosan nem lesz bűz, ígérte a kivitelező.

Érkezett még egy kérdés a földes utcák leaszfaltozásával kapcsolatban, amelyre azt válaszolta Szél István, hogy ha az utca beleegyezik, akkor az önkormányzat kifizeti a költségek felét, a másik felét pedig a lakosoknak kell állniuk.

 

 

G.