A makói József Attila Városi Könyvtár gyermekrészlegében három napon keresztül kézműves foglalkozásokat szerveznek. – Hagyomány már nálunk, hogy a különböző iskolai szünetekben, így az ősziben is programokat tartunk – nyilatkozta Joó Zsoltné. A könyvtáros kiemelte: nem csupán a kicsik tudják értelmesen eltölteni a délelőttöket, hanem a szüleiknek is segítenek, hiszen többségük dolgozik, így nincs, aki vigyázzon csemetéjükre.

Mindig az adott évszakhoz kapcsoló dolgokat készítenek, így hétfőn az ősz volt a téma. A húsz alsó tagozatos kisdiák levélmanókat rajzolt. A sárgában, barnában, pirosban, vagyis az ősz színeiben pompázó figurák az ablakot díszítik.

Nacsa Klaudia a Szignum negyedikese. – A tölgyfa leveleihez hasonlóan vágtam ki a színes papírokat, s ez lesz a manóm alapja – árulta el a 9 esztendős kislány. Klaudia elmondta, hogy nagyon szereti ezeket a kézműves foglalkozásokat. – A kedvencem a festés, temperával már csináltam állatokat, lovat, kutyát és macskát – sorolta a kislány.

A 8 éves Szabó Bence keze alatt is szépen alakult a manócska. A Kálvin iskola harmadikosa szereti az őszt, leginkább a lombhullást. – Van egy kis kertünk otthon, néha besegítek ott a szüleimnek – tudtuk meg Bencétől. Levelet nem kell gyűjteniük, mivel nincsen fájuk. A fiúcska elsősorban ültetni szeret, így többek között a kertben palántázott paradicsomot, cserépben pedig citromot nevel.

Munkatársunktól. K.