Kissé kacifántosan kezdődött a mérkőzés, ugyanis a feleknek 45 percet várniuk kellett a kezdőszóra, miután az egyik játékvezető forgalmi dugóba keveredett és nem érkezett meg időben. Sebaj, így legalább egy szurkoló sem késett el a mérkőzésről, amelyre egyébként a sportcsarnok teljesen megtelt.

A meccs elején úgy tűnt, hogy a hazaiak nagyon uralják a meccset, a támadások és a védekezések is a helyükön voltak, még 10 perc sem telt el, amikor 6-2-re ment az Algyő. A folytatásban azonban gólcsendesebb percek is következtek, majd rákapcsoltak a szegediek is, aminek eredményeként a 18. percben már csak 1 gólos hátrányban voltak. A hazaiak viszont újból elhúztak, de a MOL-Pick fiataljai nem akarták annyiban hagyni a meccset, így újból elkezdtek felzárkózni. Ez egészen jól is ment nekik, ugyanis a félidőre 12-12-es állásnál vonulhattak a felek.

A második játékrészre azonban elfogyott a szegedi fiatalok ereje, ráadásul egészen rosszul jött ki számukra a lépés. Szabó Bence ugyanis megkapta harmadik két perces büntetését is, így számára menthetetlenül véget ért a mérkőzés. A 38. percben pedig Fekete Balázs is követte, aki egy súlyos szabálytalanságot követően kapott rögtön piros lapot. Fontos játékosoktól esett el a Szeged.

Az algyőiek jól használták ki a keveredést, folyamatosan építették előnyüket, az utolsó 10 percre pedig annyira meglógtak, hogy a Szegednek nem volt esélye a felkapaszkodásra.

Az újabb győzelemmel az Algyő továbbra is veretlen, 1 ponttal pedig a bajnokságot is vezetik a Nyíregyházát megelőzve. A csapat legközelebb a dobogó harmadik fokán álló Békés otthonába látogat el.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 7. forduló:

Levendula Hotel FKSE Algyő – MOL-Pick Szeged U23 28-22 (12-12)
Algyő, Fehér Ignác Általános Iskola, 250 néző. Vezette: Janáky Csaba, Temesi Péter.
FKSE Algyő: KISS – TEIMEL 4, Ambrus 2, VADKERTI 3, GAZSÓ 5, Simon 3, Kardos 2.Csere: Deák (kapus), Raffai, Pál, Szepesi, MOLNÁR 5, Kocsis 4/2, Valaczkai, Varga, Laluska. Vezetőedző: Dankó Ervin.
Szeged U23: MANOJLOVITY – PATYI 5/1, Fekete 2, Árpási 3, Loncar 3, Szabó B., Dolezsál 3. Csere: Nagy M. (kapus), Urbán 3, Szabó P. 1, Nagy L., Árokszállási, Szélpál, Mezei 2/1, Papp. Edző: Szabó Levente.
Kiállítás: 10 perc, ill. 12 perc.
Hétméteres: 2/2, ill. 3/2.
Piros lap: Szabó B. (32′), Fekete (38′).

szcs

Fotó: szegedma.hu