Mint ahogy korábban már arról beszámoltunk, a Cseresnyés Kollégium mindig tartogat meglepetéseket. Legutóbb egy TÖKös Halloween partira invitáltak minket, ahol megismerkedhettem egy nagyon tehetséges színészpalántával, Hajagos-Tóth Attilával.

Aki igazából több is, mint egyszerű színész, hiszen a kollégium színésztársulatának motorja, összetartója, lelke, ő írja, rendezi az általuk előadott darabokat, és természetesen szerepel is azokban.

A 19 éves fiú 5 éve tanulója a kollégiumnak, egyébként a Corvin Mátyás Tagintézményt erősíti, és 2013-ban jött az ötlet, hogy alapítani kellene egy társulatot, ez lett a Tavasz hírnökei. Népszerűségük töretlen, jelenleg 10 tagot számlálnak, és a sikerek sem maradnak el: tavaly egy nagykanizsai fesztiválon orozták el az első helyet a többi fellépő elől. Rendszeresen szerepelnek az iskolanapokon, a HISZK-faktoron, és természetesen a Cseresnyés Kollégium falai között is „vállalnak” fellépéseket.

Attila elmesélte, hogy kizárólag komédiákat ír, mivel nem szeret szomorú darabokkal foglalkozni. „A Bessenyei Színkör tagja is vagyok, és azt vettük észre, a fiatalok nem annyira szeretnek színházba járni, az idősebbek még csak-csak, de a fiatalok nem igazán. Ezért megpróbáltam azt, hogy diákként nyitni a diákok felé, és úgy néz ki, hogy eddig sikere van. Szeretnek minket.”

A fiataloknak nem sok ideje jut a próbákra, de a szabadidejükből szívesen áldoznak erre, és a tanárok is partnerek abban, hogy egy-egy szilencium helyett összerakjanak egy darabot.

Attilánál úgy néz ki, mindez nemcsak szabadidős tevékenység, hiszen az érettségi után drámapedagógusként képzeli el a jövőjét, és a diploma megszerzése után szeretne visszajönni a kollégiumba, hogy itt népszerűsítse a diákság körében a színjátszást.

Szurkolunk neki!

ÉR.