Nagy iramban indult a rangadó, amiből Vasék jöttek ki jobban. (11-7) Ekkor egészpályás letámadásra állt át a Debrecen, ami úgy tűnt csak átmenetileg segít nekik, mivel a Kosársuli hat ponttal elment. A negyed végére azonban feljöttek egyre…
A tendencia nem fordult meg a második negyed elején sem, Nagy Benedek kosarával fordítani tudtak. (28-29) Vas és a remek formában pattogtató, összesen 23 pontot szerző Varga Dániel kosarai után ismét fordult a kocka, felváltva hullottak a kosarak ebben az időszakban. A beálló Rostás Imre három góljával sikerült kissé elmennie a kék-sárgáknak, igaz az előny a kapkodó játéknak és a vitatható ítéleteknek köszönhetően minimálisra csökkent a nagyszünetre.
Az ekkor már tizenkilencnél járó Patkovic nyitotta a gólgyártást, kétszer volt sikeres. Vas Péter távolival válaszolt, amit Nagy Botond trojkája követett. (48-50) Beindult a DEAC henger, Nagy Botond és Erdei volt eredményes. A hazaiak a Wirth-Varga Zalán-Kereszty trió vitte a prímet.

Egy pontos Kosársuli vezetésnél veselkedtek neki a játékosok a zárójátékrésznek. Óriási csata alakult ki a pályán. ragyogóan védekeztek Pavlovicék, akiket a támadótérfélen sem kellett félteni, kilenc ponttal léptek el a vendégektől. (76-67) A cívisvárosiak ezután sem adták fel, feljöttek hatra, és az iram tovább fokozódott, kiegyenlítettek, hosszabbítás következett.
A debrecenieknek állt a zászló a ráadás első felében, igaz csak hajszálnyi volt Keresztyék hátránya, de Wirth hárompontosával és Kereszty büntetőjével kettővel már a Hódmezővásárhely állt jobban, igaz nem sokáig, Kovács egalizált. A sokszor horrorisztikus csatát végül az egész este kiváló teljesítményt nyújtó Vas 5 másodperccel a vége előtt dobott hármasa döntötte el.

Várhelyi Kosársuli SE – Debreceni EAC 92-90 (26-25, 20-18, 17-18, 17-18, 12-10)NBI B csoport, alapszakasz III. forduló vezette: Jurák K., Vida J. és Nepp L.Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 500 néző.Kosársuli: Vejinovics 5/3, Horváth -, PAVLOVIC 8, VAS 19/12, VARGA  D.  23,csere: KERESZTY 9, WIRTH 10/3, Czibere 2, ROSTÁS  I. 7, VARGA Z. 9.Edző: dr. Elek András és Utasi GáborDEAC: Nagy Benedek 7, NAGY BOTOND 19/12, Gál 5, PATKOVIC 31/6, KOVÁCS 16csere: Pék 2, Erdei 7, Lippai -, Vas 3, Széll -.Edző: dr. Nagy Ágoston
Dr. Elek András: „Hihetetlenül boldog vagyok, és nagyon büszke a csapatomra!”

Martonosi János sajtófőnök – Vásárhelyi Kosársuli

Fotó: Damó Adrienn