„Itt nincsenek ellenségek, csak ellenfelek!” – fogalmazott Bartalos Tamás (Kiskunmajsáról, versenytársa: Gubicza Pál Kiskunfélegyházáról), az egyik résztvevője a küzdelemnek, és ezt a kijelentését meg is tapasztaltuk.

A Mártélyon összegyűlt 20 erősember közül sokan nemhogy régi ismerősei, hanem egyenes jó barátai egymásnak. A baráti hangulat pedig nemcsak a versenyzők között érződött: ugyanúgy megvolt ez a közönség soraiban is. A marcona harcosok rendesen rácáfoltak tehát a sztereotípiákra…

Talán a jó időnek is volt köszönhető, hogy rengetegen (felnőttek, gyerekek, kutyák vegyesen) kilátogattak a III. Herkules Páros Versenyre, amit már hónapokkal ezelőtt elkezdett szervezni Nagy Zsolt „Joe” (Hódmezővásárhelyről, versenytársa: Meleg Antal Kerekegyházáról), egyben a verseny megálmodója, aki nem kímélte csapattársait (talán belefér ez a megnevezés ennél a közösségnél) és így saját magát sem.

Arra a kérdésre, hogy miket kellett a versenyzőknek kiállnia a mai napon, röviden ezt válaszolta: „Az összes kínt, ami csak létezik a világon!”

Nem hazudott.

A szánkóhúzás barátságos elnevezése megtévesztő lehet. Rögtön az első akadály komoly kihívás elé állította a résztvevő csapatokat: 300 kilogrammos „szánkócskát” kellett elhúzniuk.

A vikingnyomást 110 kilogrammal vitték véghez, ezt tárgypakolás követte (csupa félrevezető elnevezés: 70-től 110 kilóig mozogtak a „tárgyak” súlyai… no comment!), norvég felhúzás is volt, amit gumiforgatás követett, majd levezetésként, egyben a verseny bearanyozásaként pedig a Conan-kör jött.

Vikingeket, barbárokat meghazudtoló teljesítmény kellett ahhoz, hogy valaki végig jól teljesítsen ebben a páros erőpróbában. Szükségük is volt a bíztatásra, amit a közönségtől maradéktalanul meg is kaptak.

Közben a bográcsban paprikás krumplit készítettek.

ÉR.

Eredmények:

1.hely:Bartalos Tamás-Gubicza Pál

2.hely:Nagy Zsolt “Joe”-Meleg Antal

3.hely:Borovszky Norbert-Borovszky Bence

4.hely:Nagy Krisztián “Betyár”-Cséffai János

5.hely:Czampel László-Bíró István

6.hely:Vendlóczky Richard-Molnár Józse “Buga”

7.hely:Oláh László-Krisztin Csaba

8.hely:Dula Dávid-Blaskó Szabolcs

9.hely:Maszlag Máté-Béni László

10.hely:Vígh János-Gémes Ferenc