Mint ahogy arról már beszámoltunk, megkezdődött Hódmezővásárhelyen a jubileumi 10. Hódstock fesztivál. A 3 napos rendezvény célja, hogy közelebb hozza az embereket az élő zenéhez, valamint fellépési lehetőséget kínáljon a feltörekvő zenekaroknak.

A Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány által megrendezett fesztivál immár második éve Vásárhely szívében, a New Penna Clubban hangoskodott. A pénteki nap a blues zene szerelmeseinek kedvezett, hiszen csak olyan bandák léptek fel, amik ezen stílusban játszanak.

Az estét a Smokie Joe nevű zenekar kezdte, akik után az Őrtorony lépett színpadra. Őket a Faktor Blues Band követte, akiket hallva nem bírt a közönség mozdulatlanul állni, beindultak a lábak és egyre többen kezdtek el táncolni. A fesztivál pénteki napját az Exon zárta, egy remek hangulatú koncerttel. Természetesen a közönség mindegyik zenekar koncertjét hatalmas tapssal jutalmazta, akik ki is érdemelték azt.

A fesztiválra még Írországból is érkeztek vendégek, akik elmondták, hogy a blues a kedvenc stílusuk, így mikor értesültek a rendezvényről úgy gondolták, hogy nem maradhat ki számukra, ha már úgyis Hódmezővásárhelyen vannak.

A szombati nap sem lesz kutya, hiszen több, országosan elismert metál banda érkezik a vásárhelyi közönséghez. A részletes program a www.zoldszikla.hu oldalon megtalálható.

Sz.Viktor