Hogyan látja most a csapatot, erősebb, vagy gyengébb a társaság a tavalyinál?

Igazság szerint ezt nehéz megmondani. Van, amiben erősödtünk, ilyen például a védekezés egyéni és csapatszinten is. Ugyanakkor a csapat szerkezete megváltozott, ami azért okoz nehézségeket…

Sok új arc van. Mit várhatunk tőlük a szezonban?

Kereszty fiatalként rengeteg lehetőséget kap, bízom benne, hogy élni fog vele. Wirthnek kell már sok idő, hogy újra játékba lendüljön. Pavlovicon látszik, hogy eddig csak profi csapatoknál dolgozott, nagyon jó mentalitással segíti a munkát. Csorvási szerintem heteken belül bevethető lesz. Varga Zalánnak pedig edzéseken kell kiharcolnia a több játéklehetőséget. Horvát és Nagy pedig nagyon jól jöhetnek, ha Keresztyt pihentetni kell.

Nem kezdődött a legjobban az idény, a sorsolás is igen kemény az első három fordulóban. Mennyire múltak eddig ezen a vereségek?

A sorsolás egyáltalán nem kedvez nekünk. A mezőny három nagyon erős csapatával játszunk az első három fordulóban. Két vereségünk van, de szerintem ezen túl tudjuk magunk tenni, így nem kell temetni minket, inkább szurkolásra bíztatnám a drukkereinket, hiszen rájuk is szükség lesz a javításhoz! Ígérem jó és élvezhető játékkal háláljuk meg az erőfeszítéseiket.

Milyen célt tűztek ki maguk elé?

A célunk idén is az, mint tavaly volt, még pedig a legjobb négy közé jutás, ami a felsőházi rájátszást jelentené. Az előző idényben sikerült teljesítenünk a feladatot, sőt az alapszakasz első hellyel túlszárnyaltuk azt.

Mi kell a hétvégén a DEAC legyőzéséhez?

A bajnokság még csak most kezdődött, de már láthatjuk, hogy nem lesz sétagalopp, ahogy a Debrecen elleni szombati összecsapás sem. A DEAC legyőzéséhez mindenkinek jó játékot kell produkálni, és egy-két extra teljesítmény sem lenne rossz…

Az összecsapás október 24-én szombaton 18 órakor kezdődik. A szurkolóknak a belépés a csapat szponzorának, az MMBF Földgáztároló Zrt-nek, az MFB Csoport tagjának köszönhetően ezúttal is ingyenes.

Forrás:

Martonosi János

sajtófőnök

Fotó: Damó Adrienn