A Csanádpalotai Lovasegyesület tagjai fáklyás felvonulást szerveztek pénteken Makón. A Maros-parti településen így több fogat gyűlt össze, hogy az 1956-os forradalom tiszteletére ebvonuljanak a központba. A Csaanád vezér téren várták az érdeklődők a kivilágított felvonulókat.

– Tizenkét esztendeje foglalkozom lovakkal, nálunk ez családi hagyomány, édesapámnak is voltak hátasai, nagyon szeretném, ha az unokáimnak is lennének – mondta Körtvélyesi Endre. A középkorú férfi igen meglepődött, mikor meglátta a város központjában felvonuló kivilágított lovas menetet.

– Gyerekként mindig is féltem a lovaktól, olyan nagyok és félelmetesek voltak számomra, de idővel valahogy megkedveltem őket – árulta el Kovács Bence. A fiatalember most már bátran közeledett a fogat felé és megsimogatta a befogott állatok egyikét.

A hidegre való tekintettel többen is plédekbe burkolóztak. A bátrabbak egyike azonban megyjegyezte, hogy a folyékony télikabát, vagyis a pálinka csodákra képes. A lovasok végül is vidám hangulatban vonultak fel a Maros-parti település utcáin.

Munkatársunktól. K.