Külsőleg és belsőleg is támogatni kell a szervezetünket azért, hogy könnyebben átvészeljük az őszi időszakot. Minden nap fogyasszunk valamilyen csipős ételt, használjunk chili paprikát, vagy gyömbért és fahéjt az ételeink ízesítéséhez.

Természetesen C-vitamin forrásként említhetjük a grapefruitot, a citromot, de ha gyomrunk nem bírja, természetes étrendkiegészítőket is magunkhoz vehetünk. Naponta 1000-2000mg C-vitamint nyugodtan magunkhoz vehetünk.

Fontos a mozgás is, ezt a hideg időben se hanyagoljuk el. Öltözködjünk rétegesen, ha futni megyünk, de figyeljünk arra, hogy ne izzadjunk bele a ruhánkba, jól szellőző textilt viseljünk. Úszni is elmehetünk, azonban fokozatosan kell hozzászoktatni a hideg levegőhöz a testünket.

Minden nap kell meleg folyadékot magunkhoz venni, ez leginkább tea formájában a legideálisabb. Ihatunk kamilla, menta, vagy kakukkfű teát mézzel ízesítve. Ha megtehetjük menjünk el szaunába vagy masszázsra, ahol aromaterápiával segíthetjük szervezetünket, hogy alkalmazkodjon a hideghez.

A Yin-Yang Klinikát Hódmezővásárhelyen a Teleki utca 54. alatt találhatják meg, telefonos bejelentkezést a 06 30/ 45-41-587-es számon tehetik meg.

sk