A szegediek jól kezdték a mérkőzést, hiszen két gyors góllal megszerezték a vezetést, majd igyekeztek a kialakult előnyt tovább növelni. A fürediek azonban nem hagyták magukat, sőt annak ellenére, hogy emberhátrányba kerültek gyorsan ledolgozták háromgólos hátrányukat, így csak hamar egyenlőséget mutatott az eredményjelző, ami a 11. percben már vendégelőnyt jelzett, így Juan Carlos Pastor időt kért.

Ez eleinte nem sokban befolyásolta a balatonfürediek tempóját, egy darabig még sikerült megőrizniük a vezetést, a szegedi henger azonban még az első félidőben beindult. A csapat előbb egyenlített, majd a félidő végére 5 gólos fórt tudhatott magáénak.

A következő játékrész az elsőhöz hasonlóan szintén két szegedi góllal indult, az így kialakított hétgólos különbség pedig egészen tetemesnek tűnt. Ráadásul a második harminc percben a hazaiak védelmi is jobb volt, a fürediek pedig nem tudtak közelebb férkőzni, sőt inkább csak még jobban leszakadtak.

A végére ugyan a 10 gólos különbség nem lett meg a Szeged javára, de így is magabiztosan nyerték meg tízedik bajnoki mérkőzésüket, ennek köszönhetően pedig továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezetik a tabellát.

Petrusékra azonban a hétvégén egy jóval nehezebb mérkőzés vár, szombaton 17 órától a francia Montpellier-t fogadják az újszegedi sportcsarnokban.

 

szcs

Fotó: pickhandball.hu

Férfi kézilabda NB I, 11. forduló

MOL-Pick Szeged – Balatonfüredi KSE 34 – 26 (20-15)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.
MOL-Pick Szeged: Sierra, Wyszomirski (kapusok), Mindegía 1, Källman 2, Thiagus Petrus 6, Zubai 4, Ilyés, Balogh 5/2, Blazevic, Prodanovic 3, Hegedüs, Bombac 3/1, Parrondo 7/3, Curuvija, Vranjes 2, Ancsin 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüred: Fazekas, Rózsavölgyi (kapusok), Gerdán, Németh B., Győri 4, Bóka 2, Törteli 3, Bánhidi 2, Deák, Nemes, Ligetvári 1, Gábori 1, Vasvári, Zdolik 5, Petrovski 6/1, Kasparek 2. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteres: 9/6, ill. 1/1 .
Kiállítás: 8 perc ill. 12 perc.