Az újonnan kinevezett edző korábban az NBII-es és az NBIII-as bajnokságban is szerzett tapasztalatokat. A HFC hivatalos oldalán a következőt nyilatkozta:

“Kedden keresett meg a Hódmezővásárhelyi FC elnöke, szerdán pedig igent mondtam. Sokat nem gondolkodtam, hiszen szeretek edzősködni, nagy kihívást jelent számomra ez a feladat, ráadásul a HFC játékosainak 60-70 százalékát jól is ismerem. Úgy gondolom, hogy a korábbi években a KITE-Szegednél és Orosházán is eredményesen dolgoztam NB II-ben, illetve NB III-ban, mindkét helyen nehéz körülmények között sikerült szépen szerepelni.

A HFC-nél most nem egyszerű a helyzet, mert a csapat 9 ponttal csak tizenötödik az NB III Közép csoportban, de nagyon bízom benne, hogy mihamarabb sikerül kimozdítani a szereket ebből a kátyúból. Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen az őszi szezonból hátralévő öt mérkőzésünket még mind idegenben vívjuk meg, többek között az éllovas Kozármislenyhez is ellátogatunk.

Saját magam elé azt az elvárást támasztom, hogy legalább 7-8 pontot szerezzünk, de az biztos, hogy a Vásárhely sehol nem fog feltartott kézzel pályára lépni – aki ismer, jól tudja: én soha senki ellen nem szeretek veszíteni! Télre aztán rendkívül komoly felkészülést tervezek, amire lehetőséget ad a nagyszerű vásárhelyi infrastruktúra. A célunk, hogy tavasszal felküzdjük magunkat a középmezőny elejére, azaz rövidtávon stabilizáljuk az NB III-ban a vásárhelyi labdarúgást, melyben egyébként további nagy potenciált is látok az infrastrukturális adottságok miatt.”

Major László mindemellett az MLSZ Csongrád megyei szakmai igazgatójaként is tovább dolgozik, hiszen úgy fogalmazott, hogy ezt a két munkakört össze lehet egyeztetni.

A HFC legközelebb a hétvégén játszik bajnoki mérkőzést, vasárnap a Szekszárd otthonába látogat a csapat.

szcs

Fotó: szegedma.hu