A projekt zárásaként megkezdődött kedden a szennyvíztisztító telep és szennyvíz csatornahálózat kivitelezésének műszaki átadás-átvételi eljárása.

Megjelentek a projektben résztvevők: a kivitelezők, a megrendelő, üzemeltető, mérnökkonzorcium valamint az érintett szakhatóságok közül az ÁNTSZ és a Közút képviselői. A többi nyilatkozattevőnek 8 napja van, hogy írásban válaszoljon.

Ez mindegyes beruházásnál – jogszabály által előírt eljárásrend szerint – egy kötelező és formális esemény, a hivatalos lezárása a projektnek. Munkaterület átadás-átvétel van az elején, a végén pedig – egy készre jelentés után – történik a műszaki átadás-átvétel.

Ez kezdődött meg Mindszenten, kedden. „Ez azt jelenti a szennyvíztelep esetében, hogy túl vagyunk egy hathónapos próbaüzemen, illetve igaz ez a szennyvíz csatornahálózatra is, innentől kezdve van nagyjából 10 napja (a ma jegyzőkönyvbe vett) a hibák elhárítására a vállalkozónak. Ha ezeket hiánymentesen megcsinálja, akkor tudjuk lezárni a műszaki átvételi eljárást, és onnantól kezdve zárul a projekt fizikai megvalósulása” – nyilatkozott portálunknak Takács Gábor, a Mindszenti Mérnökiroda irodavezetője.

A délelőtt folyamán ennek érdekében bejárták a csatornázás helyszíneit, és rögzítették az észlelt hibákat, és elindult az eljárás.

Valamint délután a szennyvíztelepet is meglátogatták, és hasonlóképpen jártak el.

 

 

G.