Az ötvenhatos forradalom emlékezetének szentelt bő két hétben tanórákon, könyvbemutatókon és emlékező beszélgetéseken idézik fel a szervezők a 20. század történelmi pillanatait. Ennek nyitóeseményét tartották hétfőn, egy történelemversenyt.

„Tulajdonképpen ez a verseny általános iskolásoknak szól, 7-8-osoknak, akik már egy-két héttel ezelőtt megkapták azt a segédanyagot, amiből föl lehetett készülni” – nyilatkozott portálunknak Nagy Gyöngyi az Emlékpont munkatársa, a verseny szervezője.

A verseny maga úgy épült fel, hogy háromfős csapatokba szerveződve oldottak meg egy (történelmi) feladatlapot. A négyoldalnyi feladatsor megoldására 60 perc állt rendelkezésre a diákok számára.

A város 4-5 általános iskolájából érkeztek a csapatok, összesen 16 háromfős társaság jött létre, így közel 50 nebuló vett részt a versenyen.

„A feladatok nem lesznek nehezek, ugyanis a forradalom fontosabb személyeit, helyszíneit, eseménysorozatát, legfontosabb dátumait kérdezzük meg. Azt reméljük, hogy ezzel kicsit közelebb kerülnek a diákok ehhez az eseményhez, vagy akár az Emlékponthoz” – fogalmazott Nagy Gyöngyi.

A Nemzeti Emlékezet Hete programsorozat hivatalos megnyitóján, tehát szerdán az Emlékpontban, fogják kihirdetni a verseny eredményeit.

 

 

G.