Már korábban is írtunk a mindszenti kutyaproblémáról. A településen ősszel különösen megnőtt a kóbor ebek száma. Ez aggodalmat és félelmet vált ki az ott élők körében, többen nemtetszésüknek adnak hangot.

Olvasóink felháborítónak tartják, hogy a kutyák veszélyeztetik a gyalogosokat és a kerékpárosokat. A szülők nem tudják nyugodt szívvel elengedni a gyerekeket óvodába, iskolába, mert őket is megzavarják a négylábúak. A kellemetlenségeket az önkormányzatnak és az ebbefogónak többször jelezték már.

Zsótér Károly, Mindszent polgármestere megkeresésünkre elmondta, az elmúlt hetekben valóban egyre több a kóbor kutya a településen. Tőle és a képviselő-testülettől is kértek segítséget az ügyben.

– Összehívtam az ebbefogót és a munkatársaimat. Kidolgoztunk egy rendszert, ami vélhetően orvosolja majd a problémát. Mindennap bejárjuk a várost, hogy minél hamarabb begyűjtsük az utcára engedett állatokat – ismertette a politikus. Összesen öten foglalkoznak majd ezzel, közfoglalkoztatottakat is bevonnak a programba. Egy diszpécser-központ a nap 24 órájában várja majd a hívásokat.

Zsótér Károly ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat egyedül nem képes megoldani a kutyakérdést. Ezért azt kéri, hogy a lakosok is segítsék a munkájukat, és azonnal értesítsék az ebbefogót, valamint a Polgármesteri Hivatalt, amint meglátnak egy-egy ebet.

– Aki nem képes gondoskodni háziállatáról, és azzal a lakosok testi épségét veszélyezteti, az százezres nagyságrendű büntetésre számíthat. Ha valaki nem tudja eltartani házikedvencét, akkor az kérjen segítséget a környéken működő állatmenhelyektől – mondta a településvezető.

Megyeri József