Az első játékrészben mindkét együttes óvatos játékkal kezdett, de az idő előrehaladtával több lehetőség is adódott Fábiánék előtt. Az agilisan játszó Maravic és Szabó többször is a hazai védők mögé került, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így nem született gól.

A második félidőben a Szentlőrincnek sikerült megszereznie a vezetést. A 61.percben a Markovic kezezéséért megítélt büntetőt Tóth Márk vágta Bordás kapujába.(1-0) A gól után ismét a vásárhelyi csapat játszott veszélyesebben, aminek a 79.percben meg is lett az eredménye. Maravic tört kapura, de csak szabálytalanul tudták megállítani, így jogosan járt a büntető, amit Szabó Mihály Dávid magabiztosan értékesített.(1-1) Az utolsó tíz percben mindent egy lapra feltéve támadott a HFC, sőt még a meccslabda is náluk volt, de Maravic ziccerben a kapu fölé bombázott. A másikoldalon viszont, ahogy ilyenkor lenni szokott a semmiből született gól. A 93.percben egy kapu előtti kavarodást a csereként beálló Nikolic használt ki és az ide-oda pattogó labdát a vásárhelyi kapuba továbbította.(1-2)

A vásárhelyi csapat ismét balszerencsés vereséget szenvedett és a 15.helyről várhatja a jövő heti Szekszárd elleni mérkőzést.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 12. forduló

Szentlőrinc SE – Hódmezővásárhelyi FC 2-1(0-0)
Szentlőrinc,Szentlőrinc SE  Sporttelep
Vezette: Lapath Dávid(Szép II. Sándor,Rózsa Rita)
Szentlőrinc:Pacéka-Hajnal,Kalmár,Zámbó,Mezei(Nikolic 58’)-Kiss,Lóth(Füredi 73’)-Turi,Harsányi(Kovac 89’),Berdó-Tóth M.
Vezetőedző:Szekeres Lajos
HFC: Bordás – Komáromi, Tóth I., Markovic,Tóth J.-Lazinica,Faragó- Szabó M.(Varga 79’),Bartyik N.,Maravic-Fábián(Djordjevic 70’)
Megbízott edző:Lóczi István
Gól: Tóth(61’)Nikolic(93’) ill.Szabó (79’)
Sárga lap: Füredi(77’) Pacéka(78’),ill. Markovic (60’)Szabó(61’)Lazinica(76’)

Bódi Attila: “Nagyon nehéz bármit is mondanom, mérhetetlenül el vagyok keseredve. Amit eredményességben mutatunk, az szánalmas. Olyan gödörben vagyunk, ami elmondhatatlan, nem találok szavakat. Egy ilyen szintű negatív szériában lehet keresni felelősöket, de úgy gondolom, hogy ezt csak mi tudjuk megváltoztatni. Ennek az alapja az kell, hogy legyen, hogy jelen pillanatban nem egymásban kell keresnünk a hibát, hanem mindenki magában keresse a hibát, és értékelje át, hogy min kellene változtatnia. Ha az önértékelésünk működik, akkor fogunk tudni változtatni, kilépünk a dologból, ha nem, akkor csak széthúzunk, és még mélyebbre süllyedünk. Úgy érzem, ezt a meccset meg kellett volna nyernünk, e helyett egy nehezen minősíthető gólt kaptunk a végén, de ez most azért van, mert ebben a szériában vagyunk. Nekünk kell változtatni valamin, hogy megforduljon ez a jelenlegi állapot. Ma nem játszottunk jól, de az ellenfél sem játszott jobban nálunk.”

Czibere Adrián