– Idén kilencedik alkalommal szerveztük meg a Rend-es családi napot szombaton, az egészséges életmód jegyében – tudtuk meg Páliné Brunner Évától, a makói Szent István Egyházi Általános, Gimnázium és Kollégium (Szignum) pedagógusától. Ez a mostani azért is volt más, mint az eddigiek, mert az intézmény most ünnepelte a 25 éves fennállását.

A mostoha időjárás az épületbe kergette a résztvevőket, de így is közel hatszázan jöttek el, hogy kipróbálják a 37 állomás kínálta programokat. Egészségügyi szűréseket tartottak, különféle étkeket, italokat lehetett megkóstolni, de voltak sport- és kulturális programok is. A hol rákezdő, hol elálló eső sem zavarta az iskola előtti parkban tartott kutyás bemutatót, sokan állták körbe a pályát.

A 13 éves Kovács Boglárka – elmondása szerint – azért választotta Szignumot, mert itt jóval több a program, mint más iskolában, valamint hittant is tud tanulni. – A kézmasszázst már kipróbáltam és nagyon  jó volt – árulta el a kislány. Barátnőjének, Kőrösi Dórának is ez tetszett a legjobban. – Nem csupán én, hanem a 11 esztendős öcsém, Kamill is itt tanul – vette át a szót Dóri.

A diákok nagy örömére csokoládéval töltött óriási tortát vágtak fel a tornateremben. Az édesség hatalmas terjedelme miatt külön bútoralapot kellett vágatni ahhoz, hogy ne essen össze. A gigasüti három részből állt, a középső, nagy mellett, két kisebből. A formája sem hagyományos, ugyanis az iskola szobrászművész, rajztanára, Brzózka Marek tervezte: egy elfordított geometriai alakzat is szerepelt rajta, valamint a Szignum logója és a születésnapot jelentő 25-ös szám.

Munkatársunktól. K.