A fedett átjárón áttértünk a Csabagyöngye Sátorba, és itt stílszerűen már boroshordók lógtak az égből, szőlőfürtökkel kiegészítve. Ahogy az egyik dolgozó elmondta, már csak jövő csütörtökig kell várni, hogy ne csupán műkolbászok és elérhetetlen magasságban lévő boroshordók legyenek itt.

Az Élelmiszer-ipari és Mezőgazdasági Kiállítás sátra is áll, előtte pedig egy nagy hirdetőtáblán olvasható, és az útról is látható, hogy október 22-én elkezdődik a nagy attrakció rengeteg programmal és sztárfellépőkkel.

A legkolbászosabb pillanat a sportcsarnoknál ottjártunkkor az volt, amikor egy faházat építő munkás leült ebédelni, és házi vastagkolbászt, valamint szalonnát csomagolt ki a batyujából. Ahogy mondta, komoly étkek kellenek, hogy bírja a tempót. Hozzátette, hajrázni kell, nincs mese, nagyon közeleg a fesztivál nyitónapja.

Ezt támasztja alá az is, hogy pénteken délelőtt szakhatósági bejárást tartottak a fesztivál helyszínén. Sokáig tartott, mert nagy területet kellett végignézni. Ugyanakkor ez is azt bizonyítja, kell a nagy terület, mert óriási az érdeklődés a kolbászfesztivál iránt.

Forrás és fotó:

Vad Péter