Hódmezővásárhely szívébe, a Kossuth térre érkezve elképesztő látvány fogadott: mindenhol lelkes biciklisek – legyenek kicsik, nagyok, idősebbek vagy fiatalabbak – várták, hogy elkongassák a három órát, és meginduljanak.

Az indulás előtt pár perccel is folyt még a szervezés, az utolsó simítások, a szervezők bőszen terelgették a hatalmas tömeget. Mintegy 1300 meghívót küldtek szerteszét, így a címben feltüntetett adat valószínűleg még szerénynek is mondható.

– Minden év októberében – immár hetedik alkalommal – megrendezzük az Egészségkerékpározást az emlőrák elleni küzdelem jegyében. Most már második alakalommal pedig csatlakoztak hozzánk a kistérség települései is, Mártély, Mindszent és Székkutas. Ezzel a látványos eseménnyel kívánjuk felhívni a figyelmet arra, hogy valóban törődnünk kell saját egészségünkkel – fogalmazta meg Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója, aki mihelyst beszédével útjára indította a tömeget, maga is kerékpárra pattant, és együtt tekert a biciklis menettel.

Azok között pedig, akik részt vettek emlőrák szűrésen, és regisztrált a kerékpározáson, bicikliket sorsolnak ki – ezzel is motiválva a hölgyeket a szűréseken való megjelenésen.

ÉR.