Négy éve jelent meg az első ilyen könyv, ami Hódmezővásárhely látnivalóit mutatta be- kezdi Mágori Sándor – óriási siker volt, hiszen egy év két hónap alatt ezer darabot sikerült eladni belőle. Ez arra késztette az alkotót, hogy legyen a könyvnek folytatása. Abból az apropóból is, mert a szerző kiváncsi füzete alapján (ami a járókelők véleményét tartalmazta) volt olyan hely, ami kimaradt. Ilyen például a vasútállomás, a buszpályaudvar, és Mártély. A mostani könyvbe ezek is belekerültek, és még Székkutas is.

Az első könyv óta rengeteget változott a város. Új sétáló utcát hoztak létre, új körforgalmak színesítik Hódmezővásárhelyet. A második könyv nagyjából 4 év munkája, hiszen ki kellett várni a nyarat és a telet, a különböző éghajlati viszonyokat, hiszen mindegyikben mást mutatnak az épületek.

Mágori Sándor fontosnak tartja, hogy a képek éljenek, ezért sok ember is szerepel a fotókon. Vásárhelyről egy ideig nem tervez több könyvet az alkotó, ez a könyv is úgy készült, hogy bezárta műterem ajtaját és csak ezzel a munkával foglalkozott.

A könyvbemutatón felléptek a Bethlen Gábor Református Gimnázium növendékei is.

sk