Oscar Pistoriust ideiglenesen házi őrizetbe helyezik – így döntött a dél-afrikai köztársaság megfelelő hatósága. Azután döntöttek így, hogy felülvizsgálták a korábbi, az öt éves börtönbüntetést enyhítő határozatot. A paralimpikon ügyvédei azt akarták elérni, hogy a barátnője megölése miatt elítélt paralimpikon egy év börtön után a maradék büntetését otthon tölthesse.

A Focus Online híre szerint mégegyszer meghallgatják Pistorius barátnőjének, Reeva Steenkampnak családját.

A paralimpikon emberölés miatt került rács mögé: barátnője halála szárad a lelkén. Több lövéssel végzett vele 2013-ban, de azóta is állhatatosan azt állítja, hogy baleset történt, betörőnek hitte a nőt. A nyáron megszületett az enyhítő határozat, ám azt a Dél-afrikai Köztársaság igazságügyi minisztériuma felülvizsgálta és mégsem engedték ki Pistoriust.

A szabályok szerint az ilyen döntés meghozatalának időpontjáig a bűnösnek le kell töltenie büntetése legalább egyhatod részét. Mivel Pistorius öt év börtönt kapott, azaz 60 hónapnyit, legalább tíz hónapnak kell eltelnie az enyhítő határozatig, ám az már 8 hónap elteltével, júniusban megszületett.

Forrás: hvg.hu