Késmárki Vanessza (15 éves) és Czuczi Patrik (17 éves), azt nyilatkozták a Rádió 7-nek, hogy egész életüket kitölti a tánc szenvedélye. Mindketten öt éve hódolnak már ennek a sportágnak, mindennaposak az edzéseik Szentesen, hétvégén pedig rendszeresen versenyekre járnak.

Standard és latintáncok szerepelnek a repertoárban. Patrik meg is jegyezte az interjú ezen részénél, hogy a standard táncokat jobban szereti. Standard táncként említhetjük az angol és bécsi keringőt, slowfoxot, a tangót és quickstepet. A latin táncok a szamba, cha- cha-cha, rumba, paso doble és a jive.

Heti rendszerességgel, öt alkalommal táncolnak – edzenek a fiatalok,  Szepesi József,  László Csaba valamint Pap-Gyurics Diána edzők segítségével. A család is nagyon támogatja a versenytáncosok fejlődését, családi ebédeken szinte mindig a tánc a téma, sokszor élőben is kell bemutatót tartaniuk.

A lengyelországi ötödik hely nagyon jó eredménynek számít, az angol keringő és slowfox kategóriában az első helyet is elhozták. Az összevont felnőtt versenyen többször is parkettra léptek, ami fizikailag sem volt egyszerű a fiataloknak. Az eredmény azonban önmagáért beszél, természetesen a cél ennek a folytatása. Szeretnének jól szerepelni a jövőre megrendezésre kerülő Magyar Bajnokságon is, amiért mindent megtesznek, keményen edzenek és nagyon készülnek rá.

sk